Domov > Správy > Horúca téma

Ako používať NFC?

2021-12-08

NFC je v mnohom ako RFID, len je to bližšie a osobnejší typ bezdrôtového pripojenia. Zatiaľ čo RFID možno použiť na diaľku, čítačky NFC fungujú v maximálnom rozsahu približne 4 palce (10 centimetrov). Čítačky NFC nie sú vhodné na sledovanie inventára v štýle RFID; ich rozsah je príliš krátky. Značky NFC sa teda objavia v záplave produktov a reklamných predmetov, kde by sa kúsky digitalizovaných informácií mohli hodiť.

Na rozdiel od verzií RFID nie sú čítačky NFC vždy špecializované zariadenia. Čipy NFC budú v skutočnosti zabudované priamo do obvodov vášho smartfónu. Približne 30 percent telefónov na celom svete by do roku 2018 mohlo disponovať funkciami NFC. Vďaka širokému dosahu telefónov s technológiou NFC by sa značky NFC jedného dňa mohli stať takou samozrejmosťou ako čiarové kódy.

Inteligentnú značku je možné vložiť napríklad do politického letáka. Ťuknite na značku a budete presmerovaní na webovú stránku, ktorá ponúka prihlasovacie údaje kandidáta. Zároveň okamžite dostanete pútavý životopis vo forme textového súboru a obrázka.

Alebo sa vo svojich obľúbených reštauráciách môžete dotknúť telefónu menu označeného NFC a voilá – v telefóne máte celé menu spolu s nutričnými informáciami a lákavými popismi ingrediencií vo vašich obľúbených jedlách.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept